Valokuvausehdot | Valokuvaaja Oulu
Valokuvaaja Oulu

Valokuvausehdot


En tee tällä hetkellä kaupallisia kuvauksia, eli en kuvaa rahallista korvausta vastaan, vaan ainoastaan TFP periaatteella.

TFP periaatteen taustoja


TFP lyhenne on peräisin filmiajoilta ja on alkujaan lyhenne sanoista Time for Prints ja Time for Photo, mutta sillä on tarkoitettu myös sanoja Trade for Prints ja Time for Portfolio.

Digitekniikan myötä siirryttiin kuvien toimituksessa printeistä CD-levyihin ja uudeksi lyhenteeksi tuli TFCD (Time for CD), mikä onkin jostain syystä vakiintunein termi, vaikkei enään se kuvaavin termi.

Toisinaan on käytetty myös lyhennettä TFT, mikä tulee sanoista Time for Trade ja se kuvaakin periaatetta parhaiten, eli jokaisen osapuolen käyttämä aika on se kauppaväline.

Valokuvaajan intressi


Harrastustoiminnassa tärkeintä on päästä toteuttamaan itseään ja itse harrastaminen tuo sen suurimman palkkion.

Koska itse kuvausten suunnittelu, kuvaaminen ja jälkikäsittely ovat tärkeämpiä kuin niistä mahdollisesti saatava rahallinen palkkio, niin kuvaamista voi tehdä ihan vain omaksi ja muiden iloksi.

Someen en kuviani suolla ja portfoliotakin täydennän vain tarvittaessa, sillä valokuvaus on minulle jotain ihan muuta kuin somettamista.

Monelta on unohtut se fakta, että filmiaikana harva kuva pääsi julkisuuteen, eikä se tehnyt kuvasta sen huonompaa.

Kuvattavan intressi


Sen sijaan, että käyt seisomassa kuvaamon taustakangasvalikoiman edessä, voit käyttää saman rahan esimerkiksi itsellesi mieluisan kuvausympäristön vuokraamiseen tai upeaan asuun, mikä jää kuvausten jälkeen itsellesi.

Kaupallisessa kuvauksessa raha määrittelee muun muassa sen, montako kuvaa saat käyttöösi ja missä niitä saat julkaista. TFP kuvauksissa yhden kuvaussession aikana syntyy yleensä noin 50 käyttökelpoista kuvaa ja käyttöehdot voidaan sopia varsin vapaasti.

Mikäli siis etsit edullista kuvaajaa, niin TFCD on sinulle vastaus tähän.

Kuvausehdot tiivistetysti

Tervetuloa kuvattavaksi!


Valokuvausehdot

Valokuvaaja

Yhteydenotot


Copyright Marko Kelhä


Oikeudellinen huomautus