Kelha.net


Autot


Autoharrastukset ovat vaihtuneet muihin harrastuksiin, eikä autoaiheista sisältöä ole näillä näkymin jatkossa luvassa. Alla kuitenkin muutamia kisakuvia jokkisvuosilta 2000-luvun alusta.Lada Samara 1500 "Evo 1"


Lada Samara 1500 "Evo 2"


Lada Samara 1500i "Evo 3"


Lada Samara 1500i "Evo 3"


BMW 700
Powered by Lada Samara 1500


BMW 700
Powered by Lada Samara 1500


BMW 700
Powered by Lada Samara 1500


Lada Samara "Evo 2.5"
Powered by Opel 20NE


Lada Samara "Evo 2.5"
Powered by Opel 20NE

Samarat tuli rakennettua tuoreista ja vähän ajetuista yksilöstä, joten niillä oli hyvä ajaa. Kyläkisoista irtosi jopa lähtövoittoja, mutta kokonaiskilpailuvoittoja ei kohdalle osunut, vaan kokonaiskisan parhaaksi sijoitukseksi jäi viides sija. SM-pisteiden keräämiseen vauhti kuitenkin riitti ja SM-kisoihin osallistuin Alastaron moottoriradalla. SM-kisoista ei sijoitusta tullut, joten siellä parhaaksi saavutukseksi jäi lähtövoiton ottaminen Porsche 924:stä.

Bemari oli alkujaan Do Diin Racing Teamin rakentama ja ostin sen rullaavana, ilman konetta. Auton perään nakattiin vakio Samaran kone, mikä osoittautui aivan liian tehottomaksi hitsilukon kanssa, mutta eipä auto muutenkaan ajettavuudeltaan Samaran helppouteen yltänyt, joten Bemari jatkoi yhden kisan jälkeen matkaansa seuraavalle kuskille.

Muitakin projekteja oli, mm. KRC/SS kortillinen Fiat 127 ja Samaran tekniikalla varustettu Opel Kadett E, mutta niillä en ehtinyt itse kisailemaan. Harrastepuolella ehti pyörähtää vuosien varrella mm. Forssasta löytynyt Jalta ZAZ 965 AE ja Oulusta löytynyt Trabant P60, sekä nykyään jo hieman harvinaisemmiksi käyneitä autoja, kuten Toyota Corolla KE35 hardtop ja Skoda 130 Rapid Coupe. Myös Käyttöautoihin mahtuu tulevia harvinaisuuksia, mutta eipä noista nyt tuon enempää.

        
© Marko Kelhä /